Ga naar de inhoud
Zwangerschapshormonen en krullend haar
- 7 minuten lezen

Zwangerschapshormonen en Krullen | Krullend Haar en Zwangerschap | BOUCLÈME

Zwangerschapshormonen kunnen veel veranderen aan ons haar en krulpatroon. Je kunt meer last hebben van droogte, minder kruldefinitie, minder volume of zelfs haaruitval. Lees hier onze verhalen en ontdek hoe je je krullende haar terug kunt krijgen na een zwangerschap.

Ontmoet de vrouwen die jullie meest gestelde vragen beantwoorden:

VERTEL ONS IN EEN PAAR ZINNEN HOE DE ZWANGERSCHAP JE KRULLEN HEEFT BEÏNVLOED.

Michele: Mijn kinderen zijn nu 15 en 13 dus het is lang geleden dat ik zwanger was. Ik herinner me geen echte veranderingen in die periode met mijn krullen. Ik werd weer zwanger toen mijn eerste kind iets meer dan een jaar oud was, dus ik zat volop terug in het zwangerheidshormonengedoe.

Lilian: Ik heb niet het gevoel dat de zwangerschap mijn krullen beïnvloeddemaar na mijn tweede zwangerschap merkte ik wel dat mijn haar dunner werd.

Sanne: De zwangerschap had een grote invloed op mijn haar. Mijn krullen werden wat losser toen ik zwanger was, gelukkig waren mijn krullen nog steeds goed gedefinieerd en had ik volume. Maar ik denk dat ik pas 3 maanden na de geboorte van mijn dochter merkte dat mijn krullen begonnen te veranderen. Het patroon werd losser en ik verloor volume en definitie.

Molecia: Ik ben moeder van vijf prachtige meisjes in de leeftijd van 11 jaar tot 9 maanden. Bij elk van mijn zwangerschappen was mijn ervaring anders, waarbij twee van mijn postnatale zwangerschappen eindigden met haarverlies.


WAT MERK JE AAN JE KRULLEN NA DE BEVALLING? GAAN ZE TERUG NAAR HOE ZE EERST WAREN? IS JE KRULPATROON LOSSER OF STRAKKER?

Michele: Na de geboorte van mijn tweede kind begon ik veranderingen in mijn haar te merken. Mijn krulpatroon veranderde compleet, de krullen waren veel losser en ik had veel minder volume. Ik weet niet zeker of dat te maken had met het feit dat mijn haar minder dicht was door postpartum haarverlies, tijdens de zwangerschap verlies je dagelijks minder haar maar na de geboorte begin je het meeste haar te verliezen.

Lilian:Mijn krullen tijdens en na mijn eerste zwangerschap hielden hetzelfde patroon. Ik had niet zoveel last van haaruitval na de bevalling, maar had wel veel haaruitval bij mijn slapen. Na de geboorte van mijn tweede kind merkte ik dat mijn krullen wat losser werden qua patroon. Ze werden langwerpiger, vooral aan de zijkanten van mijn hoofd. Ik had ook het gevoel dat mijn haar om een of andere reden dunner was. Ik vond de veranderingen niet erg en ging door met de haarroutine die ik altijd had.

Sanne:De strijd met mijn krullen kwam echt na de bevalling. Elke wasbeurt was een uitdaging en de resultaten waren nooit wat ik wilde en dat maakte me erg onzeker. Natuurlijk bepalen mijn krullen niet wie ik ben als persoon, maar ik voel wel dat mijn haar en mijn identiteit ongelooflijk met elkaar verweven zijn. Daarom ben ik zo blij dat mijn krullen de afgelopen weken weer strakker lijken te worden. Ik geef na 16 maanden nog steeds borstvoeding, dus dat kan het proces vertragen. Het patroon is nog steeds veel losser dan voorheen maar dat is niet erg, mijn haar maakt me weer blij.

 
WELKE TECHNIEKEN HEB JE GEVONDEN DIE JE HIELPEN BIJ PROBLEMEN DIE JE HAD?

Sanne: Ik ben gestopt met het borstelen van mijn haar nadat ik mijn stylingproducten heb aangebracht. Vroeger borstelde ik het als laatste stap voor extra definitie, maar het rekt mijn krullen uit. Nu breng ik mijn producten aan met de 'praying hands'-methode en knijp naar boven zodat mijn krullen zich gaan vormen.

Molecia: Ik nam vitaminen en supplementen voor de opbouw van mijn haar en huid en zorgde ervoor dat ik voldoende ijzer binnenkreeg en zo gezond mogelijk at. Tijdens mijn laatste zwangerschap groeide mijn haar heel hard en mijn krullen waren krulliger dan normaal – maar ook super droog. Ik was mijn haar om de 2-3 weken en gebruik dan de Intensive Moisture Treatment met mijn hydraterende steamer om het vocht in te sluiten en gebruik dan castorolie en Revive 5 Hair Oil om mijn krullen te helpen.

Lilian: Ik had twee problemen - droogte en enkele strengen die knopen werden. Om de droogheid te bestrijden, gebruikte ik de Bouclème Intensive Moisture Treatment. Mijn haar is er dol op! Voor mijn losse knopen leerde ik dat bij elke wasbeurt grondig ontklitten met een kam met brede tanden enorm hielp om het aantal knopen in mijn haar te verminderen. Hiervoor ontklitte ik alleen met mijn vingers en dat werkte altijd prima – tot na mijn tweede zwangerschap.

Michele: Ik heb geleerd te werken met wat ik had en niet te stressen, want een nieuwe moeder of moeder van meerdere kinderen onder de 2 jaar is al stressvol genoeg! Geduld is de sleutel. Veranderingen in het haar na de zwangerschap zijn volkomen normaal, vertrouw op het proces. Tijdens de zwangerschap werkt het lichaam van de moeder heel hard om de baby de nodige voedingsstoffen te geven om te groeien en zich te ontwikkelen, dus het kan 2 jaar duren voordat het lichaam zich na de geboorte op celniveau volledig heeft hersteld. Bij mij kwamen mijn krullen terug bijna precies 2 jaar na de geboorte van mijn tweede kind en ook kreeg ik mijn volume terug.

IS JE ROUTINE VERANDERD? ZO JA, HOE?

Lilian: Het enige wat aan mijn routine is veranderd, is de hoeveelheid tijd die ik besteed aan het doen van mijn haar en de herintroductie van een styling tool (breedtandige kam) in mijn routine. Met de zorg voor twee kinderen en een fulltime baan blijft er weinig tijd over voor lange uitbundige waspartijen. Ik hou het simpel en gebruik alleen de producten die mijn haar prettig vindt.

Sanne: Ik gebruik wat meer gel omdat mijn krullen minder blijven zitten. Mijn haar mist nog steeds volume, dus ik zorg ervoor dat ik mijn hoofdhuid bij elke wasbeurt reinig. Zo zorg ik ervoor dat mijn hoofdhuid vrij is van productophopingen die mijn wortels plat maken.

 
ZIJN ER FAVORIETE BOUCLÈME-PRODUCTEN DIE JE HEILIGE GRAAL WAREN TIJDENS DEZE PERIODE? OF PRODUCTEN WAARVAN JE WOU DAT JE ZE HAD TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?

Michele: 15 jaar geleden zag de markt voor krullend haar er heel anders uit dan nu. Er was heel weinig keuze en zeker geen keuze voor plantaardige krulverzorging. Dat was een van de vele redenen waarom ik Bouclème heb gecreëerd. Sindsdien hebben mijn krullen er nog nooit zo goed uitgezien!

Lilian: Heilige graal is zeker de Bouclème Intensive Moisture Treatment voor mijn haar. En ik hou absoluut van de combinatie van de Curl Defining Gel met de Super Hold Styler voor mijn wash 'n go's! Mijn haar voelt zo zacht aan en ik ervaar niks geen droogheid. De geur en definitie zijn heerlijk en ik krijg een kapsel dat minstens vijf dagen blijft zitten.

Sanne: De Bouclème Curl Cream geeft mij altijd de meest gedefinieerde krullen. Voor extra versteviging meng ik de Super Hold Styler want dan blijven mijn krullen echt dagenlang zitten.

Molecia: Ik gebruik nog steeds de Intensive Moisture Treatmentsamen met de Curl Cream en Curl Defining Gel - levensredders! Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn kinderen mooie krullen. De castorolie is ook in mijn routine gebleven, vooral voor mijn haarranden. In 4 maanden tijd is mijn haar zo gegroeid!


WELK ADVIES HEBBEN JULLIE VOOR IEMAND DIE LAST HEEFT VAN HAARUITVAL NA DE GEBOORTE?

Molecia: Stress niet, stel een haarroutine op, castorolie zal je beste vriend zijn, zorg ervoor dat je je haar intens hydrateert, neem je vitaminen en als je een beschermende styling gaat doen, doe er dan een die licht is en makkelijk voor je punten.We hopen dat deze blogpost heeft geholpen, maar als je nog vragen hebt over zwangerschapshormonen en krullen, of gewoon over krullen in het algemeen, kun je ons altijd een email sturen op info@boucleme.co.uk.

Dank aan onze oprichtster Michele, Sanne (AKA @curlsandblondies), Ambassadeur Lilian en Celebrity Hairstylist Molecia (AKA @momoshair) voor het delen van hun reis en adviezen.

Shop dit artikel

 • Een krachtige, awardwinnende diep conditionerende behandeling om krullen te versterken en opnieuw te definiëren.

  Intensive Moisture Treatment

  £16.00

 • Curl Defining Gel

  Curl Defining Gel

  £11.00

 • De ultieme haargel voor krullen, voor definitie en stevige fixatie, om je krullen in model te houden op een drukke dag.

  Super Hold Styler

  £13.00

 • Deze leave-in krullencrème biedt een ongeëvenaarde hydratatie voor perfect gedefinieerde krullen.

  Curl Cream

  £13.00

Shop dit artikel

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.