Ga naar de inhoud
Krulcrème vs. krulvormende gel
- 5 minuten lezen

Het verschil tussen krulcrème en krulvormende gel

Curl Cream vs Curl Defining Gel

Voordat ik natuurlijk ging, had ik geen idee van 'crème .... voor haar' en was gel dat dikke gelatineachtige spul dat mijn moeder gebruikte om mijn haar voor school naar achteren te halen. Nu als een ~volwassen CG~ crème, gel en ik? We zijn als de drie musketiers. Wij moderne krullebollen hebben definiërende gels en crèmes, kroescontrole, piekbescherming, krulactiveerders... vla's, puddings, geleis, zelfs crème en gel gecombineerd! Maar, het kan een heleboel zijn om te verteren als je bedenkt wat je moet gebruiken, wanneer, hoe en waarom.

 

Dus wat is een krullencrème?

Een crème is een emulsie van olie en water. Het is het proces van het combineren van die twee dat die ~'romige'~ textuur creëert die we associëren met het gebruik ervan op onze huid. Net zoals onze huid voeding nodig heeft, heeft ons haar dat ook, vooral wij krullenbolsters, en nog meer droge krullenbollen zoals ik. Een krulcrème moet het haar van binnenuit verzorgen en hydrateren, en de aard van de ingrediënten bepaalt hoe goed dat lukt. Een goede krulcrème verbetert ook het natuurlijke patroon van het haar door de krulvorming te stimuleren, zodat het de beste versie van zichzelf wordt.

 

Wat is een krulgel?

Een gel daarentegen is een vast deeltje dat in een vloeistof is gesuspendeerd. Bij het aanbrengen op het haar verdampt het water en de vaste deeltjes drogen op en vormen een heldere film rond de haarschacht, die cast of hold (fixatie) wordt genoemd. De film zorgt voor een langer durende ‘wash and go’ door het vocht eronder vast te houden en pluis onder controle te houden voor een gedefinieerde krul. Een goede gel, mits juist aangebracht, doet al het bovenstaande, een slechte gel zorgt voor plakkerige, draderige of zware krullen, en afhankelijk van de ingrediënten vooral voor droge en schilferige krullen.Veel gels laten bij het drogen een licht stijve 'cast' rond de krullen achter, die wordt verwijderd door wassen of door manipulatie. Persoonlijk houd ik van zo'n cast, omdat het me laat weten dat het product goed heeft gewerkt en mijn krullen beschermt tot ik klaar ben om het los te knijpen. Om de krullen te 'scrunchen' gebruik ik een of twee druppels olie tussen mijn handpalmen en knijp in een opwaartse beweging, zodat ik zachte, gedefinieerde krullen overhoud.

 

Wanneer gebruik je ze?

Zelfs een supervochtinbrengende gel biedt niet zoveel vocht als een crème. Daarom kiezen veel krullenbolsters zoals ik, die dikke, strakke lokken hebben, voor het beste van twee werelden. Omdat ik een 3C krullenbol ben, wordt mijn haar snel droog, dus ik heb het vocht van een crème nodig, maar de fixatie van een gel om mijn krullen langer gedefinieerd te houden .

Elk hoofd met krullen is anders, dus het is geheel persoonlijk en aan jou welke je voor jou en je haar verkiest, maar het is belangrijk dat je weet welke je moet gebruiken voor bepaalde resultaten!

 

Hoe ik een krulcrème en krulversterker gebruik

1. Ik breng crème aan op pas gereinigd en geconditioneerd haar. Ik gebruik nooit een handdoek, maar kies voor een 100% katoenen jersey handdoek of T-shirt omdat ik niet te veel water uit het haar wil halen.

2. Mijn haar is vochtig tot licht druipend nat. Daarna verdeel ik mijn haar met vlinderklemmen in 4 delen voor een betere verdeling van het product.

3. Dan pomp ik voor elke sectie een dot krulcrème in mijn hand. Ik gebruik het graag op dezelfde manier als conditioner.

4. Ik wrijf mijn handpalmen tegen elkaar om het product te verdelen en maak een vingerbeweging naar beneden, ik begin net onder de wortel en werk naar beneden naar de punten toe - ik knijp het product lichtjes erin tussen mijn haar en mijn vingers. De bedoeling is dat je elke streng bedekt met product. 

5. Ik blijf dit nog 1-2 minuten doen om het product in mijn haar te masseren totdat mijn krullen ontward, vochtig en dik zijn, maar niet slierterig.

Ik doe dit rondom mijn hoofd voordat ik gel aanbreng. Die gebruik ik als laatste fase om de krullen te definiëren en te sealen nu ze gehydrateerd zijn. Dus ik herhaal stappen 3, 4 en 5, maar nu met 1/3 van de hoeveelheid gel als dat ik crème heb gebruik. Ik eindig met de biddende handen-methode voor elke sectie om het product glad te strijken door mijn krullen. Ik diffuseer 20 minuten en verstoor de krullen niet tijdens het drogen. 

 

Waarop moet ik letten?

Hoewel alle crèmes en gels over het algemeen hetzelfde doel hebben, kunnen sommige crèmes, afhankelijk van de ingrediënten, groeivoordelen bieden en zijn sommige gels gericht op versteviging. In wezen zijn dit extra eigenschappen naast het hoofddoel, namelijk hydrateren en verstevigen. Het is echter belangrijk te beseffen dat, al hebben ze een gemeenschappelijk doel, er veel crèmes op de markt zijn die ingrediënten bevatten waar je haar niets aan heeft, zoals uitdrogende alcoholen of siliconen. 

Lees de achterkant. Kijk uit naar gels en crèmes waarvan de ingrediënten: 1. Gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn, woorden die niet eindigen op -cone, -fate, en geen schadelijke alcoholen bevatten zoals isopropyl alcohol. 2 Ingrediënten die van natuurlijke oorsprong zijn, met essentiële oliën en plantaardige stoffen. Vooral gericht op krullende types en die vrij zijn van siliconen, sulfaat, minerale olie, petroleum – of CG-vriendelijk zoals wij dat vaak noemen.

Hopelijk is dit het einde van de ins en outs van crèmes en gels! 

Ga ervoor en laat je krullen stralen! Shop Curl Cream + Curl Defining Gel

Zoals altijd, veel liefs,

Lal XO

Shop dit artikel

  • Deze leave-in krullencrème biedt een ongeëvenaarde hydratatie voor perfect gedefinieerde krullen.

    Curl Cream

    £13.00

  • Curl Defining Gel

    Curl Defining Gel

    £11.00

Shop dit artikel

1 commentaar

Vandaag voor het eerst Bouclème gebruikt.
Nog maar 3 weken bezig met de krullenmethode...maar wow!
De krulcrème gevolgd door gel gaf een schitterend “cast” op mijn fijne babykrullen.
Het beste in jaren.
Bedankt...briljant product en zeer duidelijk geschreven artikel, wat degenen zal helpen die net beginnen met hun routine.
Ik ga meer kopen.

Jo

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.